Reflexe srpna 1968 v česko-ruských vztazích - Valdman, Ladislav; Veselý, Zdeněk, 1950-; Voráček, Emil, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá významem srpnových událostí roku 1968 pro česko-ruské vztahy. Práce analyzuje zásadní faktory, jež ovlivňovaly česko-ruské vztahy od vzniku samostatného československého státu až do současnosti. Výsledek této analýzy pak umožňuje zasadit srpnové událostí roku 1968 do kontextu vzájemných vztahů. Cílem práce je odpovědět na to, zda srpen 1968 představuje zásadní překážku rozvoje dobrých česko-ruských vztahů do budoucnosti. Závěry autora jsou konfrontovány s výsledky sondy provedené mezi českými a ruskými studenty mezinárodních vztahů.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses