Faktory ovlivňující počet nabízejících v soutěžích o veřejné zakázky - Hemrová, Nikola; Pavel, Jan, 1978-; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
V České republice je prostřednictvím veřejných zakázek alokováno přes půl miliardy Kč, a zároveň přibližně u 27% vypsaných veřejných zakázek na stavební práce byla v roce 2011 podána pouze 1 nabídka na plnění. Účelem této práce bylo zjistit, jak mohou veřejní zadavatelé při zadávání veřejných zakázek ovlivnit počet nabídek podaných do soutěží o veřejné zakázky během procesu zpracovávání vyhlašovacích formulářů. Údaje o 12 433 veřejných zakázkách z období 7/2006 -- 3/2011 byly analyzovány pomocí regresní analýzy. Výsledky byly velmi dobré, všechny testované vysvětlující proměnné i samotné modely byly statisticky významné a na základě toho se podařilo formulovat hospodářsko-politické doporučení, jehož dodržení by mělo vést k vyššímu počtu podaných nabídek do soutěží o veřejné zakázky.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses