Vývoj a implementace BI nadstavby nad systémem MS Dynamics NAV - Votruba, Tomáš; Novotný, Ota, 1971-; Novák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce popisuje tvorbu řešení Business Intelligence nad ERP systémem MS Dynamics NAV, jehož úspěšná tvorba a nasazení prototypové verze je hlavní cíl této práce. Práce je dle dílčích cílů rozdělena na dva celky: teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce začíná rešerší prací obdobného tématu a dále pokračuje popisem současného stavu na českém trhu s BI nad systémem MS Dynamics NAV, základních principů tvorby Business Intelligence a dále metody stanovení ukazatelů pomocí Balanced Scorecard. Praktická část poté popisuje postup vývoje řešení Business Intelligence od identifikace potenciálního zákazníka jakožto velkoobchodní nebo distribuční společnost a stanovení požadavků na BI. Praktická část dále pokračuje přes návrh datového skladu v prostředí MS SQL Server, tvorbu datových pump napojených na datovou část MS Dynamics NAV, naplnění datového skladu, tvorbu OLAP kostek a končí ukázkou výstupních reportů z fungujícího řešení s využitím MS Excel 2013.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses