Obchodní a investiční spolupráce mezi Českou republikou a Korejskou republikou, příklad investice HMMC v Nošovicích - Šára, Ondřej; Jeníček, Vladimír, 1932-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
V průběhu posledních čtyř dekád se Korejská republika přetransformovala z jedné z nejchudších ekonomik světa mezi top dvacet nejbohatších. V současné době je významným světovým hráčem na poli mezinárodního obchodu, ale také zároveň silným investičním partnerem pro mnoho zemí. Jednou z nich je i Česká republika, které se podařilo v posledních dvaceti letech významně prohloubit vzájemné ekonomické vztahy s Korejskou republikou. Cílem této práce je zhodnotit dosavadní obchodní a investiční spolupráci s touto silnou asijskou ekonomikou a především, na příkladě největší korejské přímé zahraniční investice v ČR, Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o., zanalyzovat reálné, jak pozitivní, tak i negativní dopady této investice na Moravskoslezský kraj a naše hospodářství.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses