Význam LNG ve světové ekonomice a geopolitické souvislosti - Vaidišová, Kateřina; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce "Význam LNG ve světové ekonomice a geopolitické souvislosti" popisuje trh se zkapalněným zemním plynem a význam rozvoje této technologie pro globální energetický trh. Analyzuje trh s LNG a srovnává ho s jinými energetickými trhy a energetickými surovinami a to zejména z hlediska finančních nákladů spojených s přepravou. Zachycuje také historické souvislosti a předpovědi, které rozvoj LNG provázely. Zaměřuje se na dopad, který LNG má, na dosud více méně izolované ceny plynu na jednotlivých regionálních trzích. Práce se dále věnuje geopolitickému dopadu rozvoje LNG. Jak se promítá do problematiky energetické bezpečnosti států. Popisuje, kdo na boomu LNG profituje, jaké producenty jiných energetických surovin LNG ohrožuje a jak se bude do budoucna trh rozvíjet.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses