Cestovní ruch bez bariér - Roudnická, Anna (2014)
Cílem bakalářské práce je zmapovat a popsat současnou situaci v oblasti bezbariérového cestovního ruchu v Libereckém kraji a poskytnout tak handicapovaným osobám podrobné informace a ucelený přehled o bezbariérové přístupnosti kulturních památek, kulturních zařízení, přírodních oblastí, dopravy, ubytovacích a stravovacích zařízení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje charakteristice klíčových pojmů, kterými jsou cestovní ruch, sociální cestovní ruch, cestovní ruch pro všechny, bezbariérový cestovní ruch a bezbariérový přístup. Praktická část se zaměřuje na samotnou analýzu bezbariérového cestovního ruchu v Libereckém kraji.