Agrární politika EU - vývoj,problémy,výhledy - Hrušovská, Anežka (2014)
Diplomová práce se zabývá podporou zemědělství v Evropské Unii. Cílem práce je zhodnotit vývoj Společné zemědělské politiky Unie od počátku jejího fungování až do současnosti. Práce zahrnuje obecné charakteristiky zemědělského sektoru, vývoj a financování Společné zemědělské politiky, postoje jednotlivých členských států ke Společné zemědělské politice, jejím reformám a financování. Autorka práce vychází především z knižních zdrojů a elektronických podkladů evropských institucí.