Komparatívna analýza ponuky zájazdov na individuálnu objednávku v Českej republike a na Slovensku - Beňadiková, Jana; Petrů, Zdenka, 1953-; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou dvoch blízkych trhov v oblasti forfaitových zájazdov, a to Českej republiky a Slovenska. Hlavným cieľom je porovnanie možností realizácie zájazdov na individuálnu objednávku na oboch trhoch a zistenie rozdielov medzi vlastnou tvorbou zájazdu a realizáciou prostredníctvom cestovnej kancelárie. Práca pozostáva z troch kapitol. Prvá kapitola sa zaoberá vysvetlením základných pojmov danej problematiky. V druhej časti je realizovaná analýza a následná komparácia ponuky forfaitových zájazdov na trhu Českej republiky a Slovenska. V tretej kapitole je vytvorený zájazd podľa predstáv fiktívneho klienta a následne porovnaný s zájazdmi, ktoré boli vytvorené cestovnými kanceláriami. Analýzou trhu forfaitových zájazdov oboch krajín práca dospela k záveru, že Česká republika má rozvinutejší trh cestovných kancelárií, a tým pádom aj ponúka klientom viac možností zájazdov na individuálnu objednávku. Ďalším výstupom práce je zhodnotenie kladov a záporov vlastného organizovania zájazdu a prostredníctvom cestovnej kancelárie.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses