Reakce zemí EU na dluhovou krizi - Cerman, Ivo (2014)
Bakalářská práce pojednává o dluhové krizi v Evropské unii. Náplní je zejména rozbor veřejného dluhu u vybraných zemí Unie, které jsou porovnatelné z hlediska výkonů jejich ekonomik. Zvoleny jsou státy s odlišnými způsoby vzniku dluhové krize, a to Irsko, Řecko a Portugalsko. Závěry práce ukazují, že Irsku se vzhledem k nastavení své ekonomiky daří krizi úspěšně řešit. Kdežto faktory krize v Řecku a Portugalsku odstraněny nebyly a působí problémy i nadále.