Reakce zemí EU na dluhovou krizi - Cerman, Ivo; Němcová, Ingeborg, 1957-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce pojednává o dluhové krizi v Evropské unii. Náplní je zejména rozbor veřejného dluhu u vybraných zemí Unie, které jsou porovnatelné z hlediska výkonů jejich ekonomik. Zvoleny jsou státy s odlišnými způsoby vzniku dluhové krize, a to Irsko, Řecko a Portugalsko. Závěry práce ukazují, že Irsku se vzhledem k nastavení své ekonomiky daří krizi úspěšně řešit. Kdežto faktory krize v Řecku a Portugalsku odstraněny nebyly a působí problémy i nadále.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses