Životní cyklus a monetizace obsahového webu - Kufová, Martina (2014)
Diplomová práce se zabývá nejdůležitějšími fázemi životního cyklu obsahového webu. V rámci každé z nich popisuje možnosti, které mají tvůrci webu k dispozici. Každá z těchto možností je vhodná pro jiný typ webu. Proto musí být jejich volba důsledně zvážena. Práce nabízí srovnání těchto možností. Ty dále analyzuje v praktické části, vyhodnocuje a na základě nich buduje vlastní obsahový web. Zde rozebírá relevantnost zdrojů návštěvnosti pro daný web a nejvhodnější způsoby jeho monetizace. Z této analýzy odvozuje všeobecně platné závěry, zejména pro zdroj návštěvnosti Facebook.