Návratnost investic do vysokoškolského vzdělání - Bušovský, Ladislav (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast vysokoškolského vzdělání a návratnosti investice do tohoto typu vzdělání se zaměřením na nezaměstnanost absolventů vysokých škol. Autor předkládá analýzu míry vlivu veřejných výdajů na standardizovanou nezaměstnanost absolventů vysokých škol (veřejných i soukromých) a na počty studentů vysokých škol. V práci je využíváno metod popisného výzkumu, ekonometrických znalostí a regresních modelů. Výsledky analýz jsou sumarizovány do jednotlivých tabulek a grafů. V závěru práce jsou výsledné rovnice komentovány a diskutovány vzhledem k optimalizaci standardizované míry nezaměstnanosti absolventů vysokých škol.