Návratnost investic do vysokoškolského vzdělání - Bušovský, Ladislav; Urbánek, Václav; Maršíková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast vysokoškolského vzdělání a návratnosti investice do tohoto typu vzdělání se zaměřením na nezaměstnanost absolventů vysokých škol. Autor předkládá analýzu míry vlivu veřejných výdajů na standardizovanou nezaměstnanost absolventů vysokých škol (veřejných i soukromých) a na počty studentů vysokých škol. V práci je využíváno metod popisného výzkumu, ekonometrických znalostí a regresních modelů. Výsledky analýz jsou sumarizovány do jednotlivých tabulek a grafů. V závěru práce jsou výsledné rovnice komentovány a diskutovány vzhledem k optimalizaci standardizované míry nezaměstnanosti absolventů vysokých škol.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses