Stanovení hodnoty společnosti ITEST plus, s.r.o. - Andrlíková, Romana (2013)
Diplomová práce se zabývá oceňováním podniku a stanovením hodnoty. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoreticko-metodologická část představuje základní pravidla pro oceňování a definuje pojem hodnoty. Jsou zde uvedeny jednotlivé skupiny metod používané v souladu s cílem ocenění. Zvláštní pozornost je věnována výnosovým metodám, FCFF, FCFE a modelům DCF. Cílem aplikační části je stanovení hodnoty společnosti ITEST plus, s.r.o. ke dni 30. 4. 2014. Aplikační část zahrnuje popis společnosti, strategickou a finanční analýzu, prognózu generátorů hodnoty, finanční plán a výsledné stanovení hodnoty. Ke zjištění hodnoty je použita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě volného peněžního toku pro vlastníky. Spodní hranice hodnoty společnosti je stanovena metodou účetní hodnoty.