Stanovení hodnoty společnosti ITEST plus, s.r.o. - Andrlíková, Romana; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá oceňováním podniku a stanovením hodnoty. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoreticko-metodologická část představuje základní pravidla pro oceňování a definuje pojem hodnoty. Jsou zde uvedeny jednotlivé skupiny metod používané v souladu s cílem ocenění. Zvláštní pozornost je věnována výnosovým metodám, FCFF, FCFE a modelům DCF. Cílem aplikační části je stanovení hodnoty společnosti ITEST plus, s.r.o. ke dni 30. 4. 2014. Aplikační část zahrnuje popis společnosti, strategickou a finanční analýzu, prognózu generátorů hodnoty, finanční plán a výsledné stanovení hodnoty. Ke zjištění hodnoty je použita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě volného peněžního toku pro vlastníky. Spodní hranice hodnoty společnosti je stanovena metodou účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses