Vývoj aplikací na platformě Meteor - Hlaváček, Josef; Buchalcevová, Alena, 1958-; Mittner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá popisem platformy Meteor a návrhem a vývojem aplikace na této platformě. Cílem práce je přiblížit čtenáři technologie pro vývoj real-time webových aplikací, popsat vývoj webové aplikace v Meteoru s využitím metodiky MMSP a udat doporučení pro vývoj aplikací v Meteoru. První část práce se zabývá popisem real-time webových javascriptových aplikací, platformou Node.js, javascriptovými frameworky Mojito, Derby a Meteor. Praktická část práce popisuje návrh a vývoj aplikace za použití metodiky MMSP a vysvětluje použití jednotlivých komponent a nastavení architektury aplikace. V závěru jsou udána doporučení, pro které typy aplikací je Meteor vhodný a zhodnocení využití metodiky MMSP pro vývoj aplikací v Meteoru. Výstupem a hlavním přínosem práce je kompletní aplikace Chute Achiever, která může sloužit pro výukové účely. Dalším přínosem práce je, že se jedná o první akademickou práci zabývající se platformou Meteor publikovanou na VŠE.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses