Podpora činnosti nestátní neziskové organizace komerční společností a jejich spolupráce při pořádání charitativních a benefičních akcí - Kovářová, Veronika (2014)
Cílem diplomové práce je díky detailnímu rozboru Koncertu proti konci světa stanovit základní charakteristiky akcí pořádaných neziskovými organizacemi ve spolupráci se ziskovými subjekty, vymezit problémy jejich manažerského, produkčního i finančního zajištění a následně navrhnout opatření, jak se problémů vyvarovat. Dalším cílem je zjištění, zda může model spolupráce neziskového a ziskového sektoru obecně fungovat. Rozbor pořádané akce je proveden na základě přístupu k interním zdrojům daných subjektů a řízených rozhovorů s klíčovými osobami projektu. Součástí práce je teoretické vymezení neziskových organizací se zaměřením na jejich dělení, marketing a financování.