Průvodcovská činnost a stag turismus - Lebedeva, Anna (2014)
Tématem této bakalářské práce je rozvoj stag turismu jako trendu v cestovním ruchu. Stále populárnějším jevem se stávájí výlety do zemí střední a východní Evropy pro oslavu předsvatebních "rozluček" se svobodou, zejména ze strany britských turistů. Práce se zabývá vývojem tohoto trendu obecně a jeho přínosy a dopady na Prahu. V prvních třech kapitolách práce se věnuje teoretickým vychodiscím cestovního ruchu, zatímco poslední tři kapitoly obsahují praktické informace, včetně analýzy dopadů rozvoje stag turismu na země střední a východní Evropy a výsledků provedeného dotazníkového šetření. Také se v práci stag turismus zkoumá z pohledu průvodcovských služeb, jelikož průvodcování hraje velmi důležitou roli v organizaci zájezdů pro účastníky stag turismu.