Termální lázeňské podniky ČR efektivita hospodaření a současné vývojové trendy - Krautstengelová, Lucie; Kondrashov, Alexey; Mlejnková, Lena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se v první části zabývá termálním lázeňstvím a současnými lázeňskými trendy, jelikož je lázeňství jedním z neustále se rozvíjejících odvětví cestovního ruchu. Cílem je zjistit výkonnost lázeňských podniků a výskyt současných moderních trendů v oblasti lázeňství. Ve druhé části této práce je zpracována finanční analýza, pomocí které je zhodnocena efektivita hospodaření tří zkoumaných lázeňských společností, a sice společnosti Lázně Teplice v Čechách a.s., která vlastní Lázně Teplice, společnosti Thermal -- F a.s., která je majitelem lázeňského hotelu Thermal v Karlových Varech a společnosti Bohemia -- lázně a.s., která poskytuje lázeňskou péči v Karlových Varech.
Vedoucí práce: Alexey Kondrashov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses