Současná gastroturistika v Evropě významné destinace a vývojové trendy - Kondratenko, Anna (2014)
V současné době se objevuje spousta nových trendů v oblasti cestovního ruchu a gastroturistika je jedním z těch nejdůležitějších. Cílem práce je zjistit postavení gastroturistiky na trhu cestovního ruchu. Tento cíl je splněn tak, že na začátku je uveden vztah mezi cestovním ruchem a gastronomii a je zohledněná klasifikace gastronomických zájezdů. V práci jsou popsané nejnavštěvovanější destinace Evropy a je analyzovaná nabídka a poptávka po gastroturistice v těchto regionech. Následně jsou uvedené výsledky analýz a možné vlastní návrhy pro daný segment cestovního ruchu.