Komparace zpeněžení nemovitostí podle různých právních úprav - Lorenc, David (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje komparaci právních úprav, které v našem právním systému ovlivňují průběh dražeb. Jedná se o zákon o veřejných dražbách, exekuční řád, občanský soudní řád, občanský zákoník a daňový řád. Dále se zabývá problematikou rozlišení pojmů aukce a dražba, které jsou veřejností často vnímány jako synonyma, což způsobuje zmatek při následném praktickém využití. Tato práce přináší seznam nejdůležitějších rozdílů, které se dotýkají účastníků všech výše uvedených procesů.