Komparace zpeněžení nemovitostí podle různých právních úprav - Lorenc, David; Štěpánek, Petr; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje komparaci právních úprav, které v našem právním systému ovlivňují průběh dražeb. Jedná se o zákon o veřejných dražbách, exekuční řád, občanský soudní řád, občanský zákoník a daňový řád. Dále se zabývá problematikou rozlišení pojmů aukce a dražba, které jsou veřejností často vnímány jako synonyma, což způsobuje zmatek při následném praktickém využití. Tato práce přináší seznam nejdůležitějších rozdílů, které se dotýkají účastníků všech výše uvedených procesů.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses