Finančná gramotnosť v laviciach ekonomických univerzít - Varróová, Tamara; Chylíková, Hana, 1953-; Turnerová, Lenka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá tematikou finančnej gramotnosti. Cieľom prvej teoretickej kapitoly je zadefinovať základné pojmy a definície, ktoré sú dôležité pre pochopenie pojmu finančného vzdelávania. Nasledujúca kapitola rozoberá túto problematiku z pohľadu OECD a EÚ, s vymedzením konkrétnych programov a spôsobov na zvyšovanie úrovne finančnej gramotnosti mládeže. V praktickej časti skúmam faktory pôsobiace na úroveň finančnej gramotnosti u študentov ekonomických univerzít. Rovnako analyzujem vzťah študentov k vlastným financiám a zisťujem všeobecnú predstavu študentov o vlastných vedomostiach v oboru financií. Výsledky by mali poskytnúť všeobecný obraz finančnej gramotnosti študentov ekonomických univerzít.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses