Energetický dialog EU-Ukrajina - Simotová, Olga; Cibulková, Petra, 1977-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá energetickým dialogem mezi Evropskou unií a Ukrajinou a hodnotí roli energetických zájmů EU na Ukrajině v integraci Ukrajiny do EU. Ukrajina je klíčovou tranzitní zemí pro ruský plyn směřující do západní Evropy a má moc ovlivňovat průběh transportu. Plynové krize mezi Ukrajinou a Ruskem v letech 2006 a 2009 zvýšily zájem EU na potenciálu Ukrajiny jako tranzitní země. V rámci prohlubování energetické spolupráce má EU v posledních letech zájem i na modernizaci ukrajinské přepravní infrastruktury.
Vedoucí práce: Petra Cibulková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses