Čínské investice do vybraných států subsaharské Afriky - Fomina, Elena (2014)
Tato práce se zabývá vztahy mezi Čínou a státy subsaharské Afriky v oblasti zahraničních investic. Práce se ve své první části popisuje mechanismus čínského investování na africém kontinent. V druhé části se pak snaží analyzovat pozitivní a negativní dopady těchto investic na státy subsaharské Afriky. Pro tuto analýzu byl vybrán za příklad stát Zambie jako jeden z prvních afrických států, se kterým Čína spolupracovala.