Čínské investice do vybraných států subsaharské Afriky - Fomina, Elena; Zapletal, Petr; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá vztahy mezi Čínou a státy subsaharské Afriky v oblasti zahraničních investic. Práce se ve své první části popisuje mechanismus čínského investování na africém kontinent. V druhé části se pak snaží analyzovat pozitivní a negativní dopady těchto investic na státy subsaharské Afriky. Pro tuto analýzu byl vybrán za příklad stát Zambie jako jeden z prvních afrických států, se kterým Čína spolupracovala.
Vedoucí práce: Petr Zapletal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses