Ocenění společnosti Eissmann Automotive Česká republika s.r.o. - Merglová, Kamila; Scholleová, Hana, 1964-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem této práce je stanovení hodnoty společnosti Eissmann Automotive Česká republika, s.r.o. pro potřeby externího investora, který by měl zájem o koupi firmy nebo její části, a to k datu 1. 3. 2014. Ocenění společnosti je provedeno výnosovou metodou diskontovaného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část, přičemž první část vymezuje základní teoretický rámec oceňování podniku, který slouží jako východisko pro uplatnění konkrétních postupů v procesu vlastního ocenění. Základem analytické části práce je strategická a finanční analýza podniku, na niž navazuje finanční plán, ze kterého následně vychází samotné ocenění. Na závěr je představena jednofaktorová citlivostní analýza, která se zaměřuje na vymezení hlavních rizikových faktorů, které nejvíce ovlivňují výslednou hodnotu podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses