Analýza financování nadačních fondů působících v oblasti lidských práv - Marková, Lucie; Vymětal, Petr; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá analýzou financování nadačních fondů jako jedné z forem nestátních neziskových organizací, a to specializovaných konkrétně na oblast lidských práv. Autorka se nejprve zaměřuje na vymezení základních podmínek a prostředí, ve kterém obecně nadační fondy působí. Dále v práci charakterizuje samotnou skupinu lidskoprávních nadačních fondů se zvláštním důrazem na hodnocení jejich profesionality. V poslední kapitole potom autorka kromě analýzy některých druhů příjmů a ekonomických ukazatelů ukazuje na příkladu čtyř fondů možné přístupy k financování. Část práce také pojednává o současných problémech a výzvách skupiny nadačních fondů zaměřených na lidská práva.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses