Postavení vodácké turistiky v cestovním ruchu Posázaví - Kubátová, Michaela (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního ruchu a vodácké turistiky v Posázaví. Práce je rozdělena do dvou částí. První část definuje cestovní ruch, sportovní cestovní ruch, vodáckou turistiku a specifické pojmy vodácké turistiky. Druhá část charakterizuje cestovní ruch v Posázaví. Popisuje atraktivity, infrastrukturu a nabídku aktivit v regionu. Následně se zaměřuje na vodáckou turistiku v Posázaví.