Plnění rozpočtu příspěvkových organizací v konkrétních podmínkách Základní školy – Rudná - Blažek, Martin (2014)
Hlavním cílem práce je plnění rozpočtu příspěvkové organizace ZŠ Rudná v časovém horizontu let 2011 -- 2013 se zaměřením na příjmy a výdaje školy. Práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části je rozdělena státní správa a samospráva, následně jsou popsána specifika založení a hospodaření příspěvkových organizací zřízených územními samosprávnými celky. V praktické části práce je popsána historie školství a škola samotná. Dále se práce zabývá hospodařením školy, především rozborem příjmů a výdajů. Z práce vyplývá, že škola plně využívá přidělené peněžní prostředky a zisk rozděluje podle právních předpisů.