Dopady finančního výkaznictví firmy Kofola, a.s. na její finanční výkonnost - Šedivý, Milan (2014)
Cílem této práce je zjištění dopadů finančního výkaznictví firmy Kofola a.s. na její finanční výkonnost. Práce se v teoreticko-metodologické části zabývá definováním pojmu finanční analýza, jejímu účelu a podstatě. Dále jsou zde popsány zdroje informací pro finanční analýzu, vybrané metody analýzy a v poslední řadě vybrané rozdíly mezi českými účetními předpisy a IFRS. V praktické části je potom představena firma Kofola a.s., pro kterou je následně provedena finanční analýza prostřednictvím vybraných metod, a to pro roky 2008 -- 2012. V praktické části je také provedeno srovnání s dvěma konkurenčními firmami pomocí spider analýzy.