Analýza využitia INCOTERMS v ČR - Čajko, Adam (2014)
Bakalárska práca analyzuje mieru využitia pravidiel INCOTERMS subjektmi pôsobiacimi na území Českej republiky, ktoré sa zapájajú do zahraničného, ale i vnútroštátneho obchodu s tovarmi hmotnej povahy. Prvá časť práce je teoretická, popisuje funkcie a použitie pravidiel INCOTERMS, detailne charakterizuje pravidlá INCOTERMS2010 a uvádza zmeny oproti staršej verzii INCOTERMS 2000. Druhá časť práce analyzuje odpovede získané v dotazníkovom prieskume.