Postavenie obchodnej komory v medzinárodnom obchode - Taškárová, Ivana; Sato, Alexej, 1952-; Salajková, Linda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Z historického hľadiska mala Komora nezastupiteľnú úlohu pri presadzovaní českých podnikateľských zámerov v zahraničí. Po obnovení jej činnosti v roku 1992 už týchto dávnych rozmerov dodnes nedosiahla. Pri súčasnom fungovaní a problémoch HK nie je dostatočne nápomocná českým exportérom pri prenikaní na zahraničné trhy. Čo sa týka proexportných služieb, HK ČR v prvom rade musí zvýšiť informovanosť o svojich službách, pretože ako sa ukázalo aj v prieskume väčšina podnikov nie je informovaná o ponuke služieb pre vývozcov poskytovaných HK ČR. Rovnaké stanovisko ale uviedla aj veľká časť inštitúcii poskytujúcich rovnaké služby a takisto aj zmiešané obchodné komory.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses