Možnost vystoupení z Evropské unie - Šimůnek, David (2014)
Hlavním tématem této práce je zpracování dostupných informací týkajících se vystoupení z Evropské unie, aby mola být nápomocná všem, kteří považují vystoupení členského státu za prospěšné. Tato práce nestojí pouze na právních dokumentech Unie a mezinárodního práva, ale také na existujících precedentech, předešlém vývoji a reálné situaci dnešní Evropy. Zkoumá různé metody a možnosti vystoupení. Taktéž zmiňuje negativní i pozitivní důsledky desintegrace spolu s jejich řešením a nastíněním alternativ k EU.