Aplikace metody QFD ve vybrané organizaci - Vondráková, Radka; Plášková, Alena, 1949-; Kořánová, Helena, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této diplomové práce je návrh zlepšení procesu poskytování vybrané služby, konkrétně výdeje jídel v menze AV Gastro nacházející se v areálu Vysoké školy ekonomické v Praze Žižkovu, pro zákazníky pomocí aplikace metody Quality Function Deployment (zkráceně QFD), která převádí požadavky zákazníků na měřitelné ukazatele a umožní nastavit jejich zlepšené hodnoty. K získání požadavků zákazníků menzy byla využita technika dotazování s využitím dotazníků v písemné a elektronické formě. Jedním z kroků metody je technické hodnocení znaků kvality, u kterého se využila metoda mystery shopping. Grafickým výstupem metody je soustava matic tzv. dům kvality. Na základě výstupů metody QFD byla navržena různá opatření vč. nástinu nákladů s nimi spojenými.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses