Peruánská gastronomie - Bočková, Petra; Mlejnková, Lena; Netková, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této práce je charakterizovat kulturu a gastronomii Peru jakožto specifické destinace cestovního ruchu. První, tedy teoretická část práce se věnuje vysvětlení základních pojmů z oblasti cestovního ruchu a gastronomie. Další části práce jsou pak charakteristikou Peru a jeho gastronomie. Konkrétně v druhé kapitole se nachází základní informace o reáliích, geografii a historii Peru, dále charakteristika cestovního ruchu v zemi. Ve třetí kapitole jsou nejdříve vysvětleny rozdíly mezi přírodními regiony, poté přichází nejdůležitější část práce -- charakteristika peruánské gastronomie a konkrétních pokrmů, které k ní patří. Poslední kapitola představuje nejdůležitější svátky, slavnosti a festivaly Peru spojené s gastronomií. Celá práce poukazuje na různé aspekty významu gastronomie pro zemi. Kromě významu spojeného s cestovním ruchem a ekonomikou země se jedná o význam v procesu zachovávání kulturních tradic a posilování národní identity.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses