Vliv čínské kultury na marketingové strategie vybraných firem v Číně - Koderová, Markéta (2014)
Diplomová práce se zabývá vlivem čínské kultury na marketing aplikovaný na čínském trhu. Dle statistik se velké množství subjektů, přicházejících na čínský trh, na tomto trhu setkává s neúspěchem a je nucena trh po nějaké době opustit. Vzhledem k velké kulturní odlišnosti čínské kultury v porovnání s kulturou západní se nabízí otázka, zda je tento neúspěch spojen právě s nepochopením čínské kultury a způsobu, jakým ovlivňuje chování spotřebitelů. Cílem této práce je zhodnotit význam a vliv kultury na marketing aplikovaný na čínském trhu, včetně konkrétního popisu toho, jakým faktickým způsobem může čínská kultura marketing na čínském trhu ovlivňovat.