Dodacia parita a jej vplyv na stanovenie ceny – INCOTERMS v poslednom znení - Leščinský, Daniel (2014)
Cieľom tejto práce je informovať o Incoterms, ktoré sú bežne používané v medzinárodných kúpnych zmluvách, ale aj v kúpnych zmluvách v rámci jedného štátu. V súčasnosti to sú najrozšírenejšie a tiež medzinárodne uznávané pravidlá. Práca je zameraná hlavne na poslednú verziu, Incoterms 2010. V práci je možné nájsť kľúčové zmeny verzie Incoterms 2010 a predchádzajúcej verzie 2000. V práci je okrem stručného prehľadu jednotlivých položiek aj detailné porovnanie doložiek.