Přímý prodej v ČR a ochrana spotřebitele - Kolář, Petr; Malý, Josef, 1958-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice přímého prodeje. Cílem práce je vysvětlit principy, na kterých je tento obchodní model založen, objasnit jeho formy a průběh. Dále poukázat na přednosti a úskalí, která tuto prodejní metodu doprovázejí a vymezit ji vůči podvodným a neetickým podnikatelským aktivitám. Práce se zaměřuje také na oblast spotřebitelské ochrany a přibližuje regulační opatření ve světě, v Evropské unii a následně v České republice. Zde detailněji rozebírá práva spotřebitele a povinnosti prodávajícího uvedená v novém občanském zákoníku a v zákoně o ochraně spotřebitele. Závěrečná část práce je zaměřena na zájezdové předváděcí akce a názornou demonstraci nekalých a agresivních praktik, které zde prodejci s úmyslem prodat předražené a mnohdy nekvalitní zboží používají, a od kterých se seriózní společnosti přímého prodeje důrazně distancují.
Vedoucí práce: Josef Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses