Vplyv švajčiarskej migračnej politiky na príliv pracovnej sily zo SRN - Farkašová, Anna (2014)
Jedinečná kombinácia hospodárskej a spoločenskej stability už niekoľko desaťročí láka cudzincov z rôznych kútov sveta k životu vo Švajčiarsku. Bola to ale práve zahraničná pracovná sila, ktorá pomohla úspešnému rastu domácej ekonomiky a z kedysi prevažne emigračného Švajčiarska je dnes krajina s jedným z najvyšších podielov stáleho cudzineckého obyvateľstva na populácii vôbec. Práca sa zaoberá tým, ako Švajčiarsko prisťahovalectvo regulovalo svojou migračnou politikou a aký vplyv to malo ma príliv pracovnej sily z okolitých krajín, konkrétne zo Spolkovej Republiky Nemecko. Rozobratá je samotná migračná politika, štruktúra nemeckých imigrantov vo Švajčiarsku a predovšetkým ako sa vyvíjala po podpísaní Dohody o voľnom pohybe osôb s Európskou úniou