Vplyv švajčiarskej migračnej politiky na príliv pracovnej sily zo SRN - Farkašová, Anna; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Jedinečná kombinácia hospodárskej a spoločenskej stability už niekoľko desaťročí láka cudzincov z rôznych kútov sveta k životu vo Švajčiarsku. Bola to ale práve zahraničná pracovná sila, ktorá pomohla úspešnému rastu domácej ekonomiky a z kedysi prevažne emigračného Švajčiarska je dnes krajina s jedným z najvyšších podielov stáleho cudzineckého obyvateľstva na populácii vôbec. Práca sa zaoberá tým, ako Švajčiarsko prisťahovalectvo regulovalo svojou migračnou politikou a aký vplyv to malo ma príliv pracovnej sily z okolitých krajín, konkrétne zo Spolkovej Republiky Nemecko. Rozobratá je samotná migračná politika, štruktúra nemeckých imigrantov vo Švajčiarsku a predovšetkým ako sa vyvíjala po podpísaní Dohody o voľnom pohybe osôb s Európskou úniou
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses