Cizinci v České republice v období hospodářské krize - Heřmánková, Šárka; Holá, Bohdana, 1975-; Marešová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj a změny ve struktuře cizinců v České republice v období hospodářské krize. Je koncipována do dvou navazujících celků, z nichž první obsahuje teoretický základ a druhý je věnován analytickému zkoumání daného tématu. V teoretické části se autor zaměřuje hlavně na charakteristiku a historický vývoj migrační politiky na území ČR, poskytování mezinárodní ochrany a problematiku nelegální migrace, vývoj vybraných skupin cizinců a stručnou charakteristiku hospodářské krize v roce 2008. Druhá část je věnována analýze cizinců v ČR z hlediska vývoje počtu cizinců, zaměstnanosti, kriminality a věkové struktury cizinců. Pro účely daného zkoumání autor vychází z dostupných dat, zveřejněných Českých statistickým úřadem a jinými zdroji. Cílem práce je analýza dopadu hospodářské krize na skupinu cizinců na území ČR.
Vedoucí práce: Bohdana Holá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses