Správa a řízení společnosti - Kudela, Jan (2014)
Jak téma práce napovídá, diplomová práce se zabývá problematikou správy u konkrétní reálné společnosti, TQM -- Holding s.r.o. Základními prvky práce jsou tedy management ve vybrané organizaci a její vlastnická struktura, s tím spojené správní orgány a jejich činnosti. Práce se zaobírá otázkami, zda jsou organizační a vlastnická struktura voleny "správně," tj. tak, aby byla společnost schopna fungovat efektivně jak pro svůj rozvoj, tak pro spokojenost svých zákazníků. Předmětem analýzy je mj. jaké kompetence vlastníci manažerům společnosti přenechali, a které naopak delegovali -- tedy v čem se mohou vlastníci konkrétně podílet na řízení společnosti