Migrace databáze do prostředí Oracle Exadata - Starý, Jan (2014)
Tato diplomová práce se zabývá otázkou migrace dat, konkrétněji pak migrací dat do prostředí databázového systému Oracle Exadata. V práci jsem navrhnul typový projekt migrace dat, který je později konkretizován v podobě vytvořeného postupu pro migraci databáze do prostředí Oracle Exadata. Navržený postup je následně ověřen při testovací migraci skutečné databáze. Součástí práce je rovněž popsání technologického řešení systému Oracle Exadata a zhodnocení jeho přínosů a omezení při praktickém využití. Informace k naplnění tohoto cíle, byly čerpány na základě rozhovorů, které byly provedeny s odborníky z praxe na různých pozicích, kteří mají se systémem reálné zkušenosti. Práce může posloužit jako cenný zdroj informaci pro projekty, které se zabývají migrací dat, především pak migrací do prostředí systému Oracle Exadata. Přínosné informace mohou z práce čerpat také potenciální zájemci, kteří uvažují o pořízení systému Oracle Exadata.