Porovnání CASE nástrojů pro návrh databáze - Brotánek, Jan (2014)
Tato práce se zabývá navržením postupu pro výběr CASE nástroje sloužícího pro datové modelování a návrh databáze. Mapuje požadavky v současné době kladené na tyto nástroje a na jejich základě definuje kritéria pro výběr nástroje. Postup je ověřen na množině komerčních produktů a nástrojů distribuovaných v open-licencích. Nástroje jsou dle kritérií vyhodnoceny a následně je doporučen nástroj, který je nejlépe splňuje. Na základě ověření postupu na množině produktů je postup vyhodnocen, upraven a zveřejněn jako samostatná příloha.