Trh spotrebiteľských úverov v Slovenskej republike - Danková, Diana (2014)
Cieľom mojej bakalárskej práce je popísať trh spotrebiteľských úverov v Slovenskej republike a uskutočniť prieskum finančnej gramotnosti na nezamestnaných ľuďoch. Práca je rozčlenená na šesť kapitol. Prvé štyri kapitoly tvoria teoretickú časť, kde sa zameriavam na tie oblasti trhu spotrebiteľských úverov, ktoré sú pre jeho správne fungovanie kľúčové. Praktickú časť tvoria posledné dve kapitoly, v ktorých sa zameriavam na konkrétnu cieľovú skupinu a pomocou dotazníka zisťujem ich stupeň finančnej gramotnosti. Dostatočnou finančnou gramotnosťou a následne dobrými finančnými rozhodnutiami sa vieme chrániť pred neúmerným zadlžovaním a prispieť tak k zodpovednému úverovaniu, ktoré tvorí v problematike spotrebiteľských úverov veľmi dôležitú a nenahraditeľnú úlohu.