Hospoodářské vztahy mezi SNR a Českou republikou - Křenová, Michaela (2014)
Cílem této bakalářské práce je podání souhrnného přehledu o vývoji česko-německých obchodních vztahů v průběhu let 2008-2013. Zpočátku je pozornost kladena na charakteristiku zemí z hlediska makroekonomických ukazatelů, jelikož právě ta je pokládána za jednu z nejdůležitějších. Následně se již zabýváme konkrétněji obchodními vztahy České republiky se Spolkovou republikou Německo s důrazem na vývoj obchodní bilance a bilance služeb těchto států. Celá kapitola třetí je poté věnována přímým zahraničním investicím, které jsou nedílnou součástí vzájemných obchodních vztahů. V závěru této práce je pojednáváno o institucionální spolupráci v rámci česko-německých vztahů, která může být jednou z klíčových oblastí vedoucí k prohloubení a vytvoření efektivnější spolupráce mezi těmito dvěma státy.