Hospoodářské vztahy mezi SNR a Českou republikou - Křenová, Michaela; Malý, Josef, 1958-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je podání souhrnného přehledu o vývoji česko-německých obchodních vztahů v průběhu let 2008-2013. Zpočátku je pozornost kladena na charakteristiku zemí z hlediska makroekonomických ukazatelů, jelikož právě ta je pokládána za jednu z nejdůležitějších. Následně se již zabýváme konkrétněji obchodními vztahy České republiky se Spolkovou republikou Německo s důrazem na vývoj obchodní bilance a bilance služeb těchto států. Celá kapitola třetí je poté věnována přímým zahraničním investicím, které jsou nedílnou součástí vzájemných obchodních vztahů. V závěru této práce je pojednáváno o institucionální spolupráci v rámci česko-německých vztahů, která může být jednou z klíčových oblastí vedoucí k prohloubení a vytvoření efektivnější spolupráce mezi těmito dvěma státy.
Vedoucí práce: Josef Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses