Význam olympijských her pro rozvoj turismu - Golovenko, Anastasiya (2014)
Teoretická část mé práce se zabývá vývojem Olympijských her od časů, kdy vznikly až do současné doby a popisuje pojem Olympijské Hnutí a všechno co s ním souvisí. Cílem je sportovní akce zařadit do systému cestovního ruchu, určit jejich dopady na cestovní ruch a uvést typické příklady. Součástí práce je i druhý cíl. Ten má za úkol potvrdit hypotézu, že sportovní akce mohou výrazně ovlivnit cestovní ruch. Praktická část obsahuje zkoumání dopadů a významů olympijských her pro ekonomickou a sociální oblast. Podrobně se zaměří na Olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010 a na letošní hry v Soči. Součástí práce je také zkoumání sociální stránky vlivu olympijských her na návštěvníky a na samotnou destinaci, a proto byl vytvořen dotazník za účelem zjištění, zda tato událost ovlivňuje image destinace cestovního ruchu.