ČR po vstupu do EU - makroekonomický vývoj a mezinárodní srovnání. - Šťástka, Miroslav (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu makroekonomického vývoje České republiky po vstupu do Evropské unie a na srovnání se zeměmi Visegrádské čtyřky. Je zkoumám především vývoj hrubého domácího produktu, ale také vývoj alternativních ukazatelů jako je HND a RHDD. Dále se práce zabývá procesem reálné konvergence.